XTB spúšta obchodovanie akcií s 0% poplatkom a ohlasuje nové partnerstvo

Úvod » Blog » Novinky » XTB spúšta obchodovanie akcií s 0% poplatkom a ohlasuje nové partnerstvo

XTB spúšta obchodovanie akcií s 0% poplatkom a ohlasuje nové partnerstvo

Lukáš Ištvan mini foto

Autor: Lukáš Ištvan

Naposledy aktualizované 29. januára 2024

Conor McGregor, jeden z najlepších bojovníkov UFC, bol vymenovaný za nového globálneho ambasádora brokera XTB. Popredný svetový broker tiež zavádza 0% komisie pri obchodovaní so skutočnými akciami a ETF pre mesačné objemy do 100 000 EUR na svojej oceňovanej platforme xStation.

Obsah článku

Najlepší brokeri na Slovensku

1.

logo xtb

XTB

icon right

Váš kapitál je spojený s rizikom

2.

logo etoro

eToro

right

Váš kapitál je spojený s rizikom

3.

logo RoboMarkets

RoboMarkets

right

Váš kapitál je spojený s rizikom

4.

logo saxo

Saxo Bank

right

Váš kapitál je spojený s rizikom

XTB zavádza 0% komisie na reálnych akciách a ETF

XTB ako jeden z prvých globálnych kótovaných brokerov na burze cenných papierov ohlásil zavedenie bezplatného obchodovania so skutočnými akciami a ETF. Ponuka 0% komisie bude platná až do mesačného objemu 100 000 EUR a bude dostupná pre existujúcich aj nových klientov.

„Cieľom XTB vždy bolo byť prvou voľbou a jednotným kontaktným miestom pre investorov. Za posledných pár rokov sme odviedli obrovské množstvo práce – od založenia popredných vzdelávacích programov pre obchodníkov po neustále zdokonaľovanie našej oceňovanej platformy xStation. Teraz s bezplatnou ponukou otvárame dvere všetkým, ktorí majú záujem investovať do reálnych akcií a ETF,“ povedal Omar Arnaout, generálny riaditeľ XTB.

V súčasnosti XTB ponúka viac ako 2 000 skutočných akcií zo 16 najväčších svetových búrz, vrátane burzy v New Yorku, Londýne, Madride, Frankfurte či Varšave. Okrem toho XTB ponúka viac ako 200 ETF (burzovo obchodovaných fondov) vrátane fondov zameraných na komodity, nehnuteľnosti a dlhopisy s 0% komisiou.

X-Trade Brokers 0% poplatky za akcie a ETF

Ďalšie informácie o poplatkoch pri obchodovaní s akciami a ETF fondami nájdete na oficiálnej stránke brokera.


Ponuka 0% komisií bude podporená špecializovanou marketingovou a reklamnou kampaňou s novým ambasádorom značky XTB – Conorom McGregorom.

Partnerstvo XTB a Conora McGregora

Spoločnosť XTB práve oznámila spustenie spolupráce so známym bojovníkom zmiešaných bojových umení – Conorom McGregorom. Nasledujúce dva roky bude globálnym ambasádorom značky XTB.

„S veľkým potešením oznamujem naše partnerstvo s Conorom McGregorom. Chceli sme, aby bol náš nový ambasádor značky globálnou ikonou. Conor je jedným z najúspešnejších športovcov v histórii zmiešaných bojových umení, ktorý sa vďaka svojej obrovskej pracovnej morálke a neustálemu zlepšovaniu dokázal stať prvým šampiónom UFC v dvoch hmotnostných kategóriách. Jeho príbeh dobre rezonuje s našou značkou a stratégiou.

V XTB tvrdo pracujeme na tom, aby sme našim klientom mohli ponúknuť špičkovú technológiu a inovatívnu investičnú platformu, ktorá im pomôže dosiahnuť ich investičné ciele. Odhodlanie, vytrvalosť pri presadzovaní cieľov, ochota neustále sa rozvíjať a dosahovať najlepšie výsledky – aj to sú vlastnosti dobrého investora. Conor ako športovec – a tiež obchodník – má myslenie víťaza. Preto sme sa rozhodli pozvať ho, aby sa stal ambasádorom značky XTB,“ vyjadril sa Omar Arnaout, CEO spoločnosti XTB.

XTB zahájila kampaň uvedením videa v hlavnej úlohe s novým ambasádorom.

Oznámenie o spolupráci medzi Conorom McGregorom a spoločnosťou XTB znamená začiatok novej globálnej brandingovej kampane tohto brokera, v ktorej XTB propaguje širokú škálu investičných riešení, ktoré ponúka.

V reklamných videách s novým ambasádorom značky spoločnosť vysvetľuje, že vďaka ľahkému prístupu k digitálnej platforme XTB je dnes k dispozícii množstvo investičných riešení pre každého, kto je pripravený začať svoju investičnú cestu.

S Conorom McGregorom ako ambasádorom značky plánuje XTB pokračovať vo svojom rozvoji. Počet klientov investičnej spoločnosti celosvetovo prekročil hranicu pol milióna. Vďaka aktívnemu globálnemu rozvoju a systematicky rastúcemu počtu klientov si spoločnosť upevňuje svoju pozíciu na investičnom trhu – XTB sa radí medzi päť najlepších svetových brokerov v počte aktívnych klientov.

Kto je Conor McGregor?

Conor McGregor je šampión UFC, podnikateľ, reštauratér a globálna obchodná a atletická ikona. McGregor pochádzal z Crumlinu v Dubline a bol inštalatérskym učňom a amatérskym bojovníkom, kým v roku 2013 vtrhol na scénu UFC. Rýchlo sa dostal nahor a v roku 2015 vyhral šampionát UFC v mušej váhe.

McGregor sa následne zapísal do histórie tým, že sa stal prvým bojovníkom v histórii UFC, ktorý vyhral simultánne v dvoch hmotnostných kategóriách a stal sa šampiónom UFC v ľahkej váhe v roku 2016. McGregor je najväčším ťahákom v histórii UFC a je na čele šiestich najviac kupovaných pay-per-view eventov organizácie.

Je najsledovanejším bojovníkom UFC na sociálnych médiách s viac ako 70 miliónmi sledovateľov na všetkých platformách a vytvoril rekord v najvyšších zárobkoch športovca v rámci UFC.

conor mcgregor portrét
Conor McGregor, šampión UFC a globálny ambasádor značky XTB.

McGregor bol obdobne úspešný aj mimo Oktagonu.

V roku 2018 založil spoločnosť Proper No. Twelve Irish Whiskey, ktorá sa stala najrýchlejšie rastúcou značkou whisky na trhu. Okrem Proper No. Twelve McGregor investoval do stabilných obchodných podnikov, vrátane: TIDL Recovery Spray, McGregorFast fitness zážitkov, Black Forge Inn v Dubline, a medzi inými aj do série videohier Dystopia: Conquest of Heroes a Forged Irish Stout.

Toto diverzifikované portfólio pomohlo McGregorovi umiestniť sa na prvom mieste v rebríčku „Najlepšie zarábajúci športovci“ magazínu Forbes za rok 2021.

„Som rád, že som sa stal oficiálnym veľvyslancom jednej z popredných svetových investičných spoločností na najbližšie roky. Verím, že šport a investovanie vyžadujú rovnaké vlastnosti: odhodlanie, duševnú húževnatosť a schopnosť stanoviť si osobné ciele. To je dôvod, prečo som rád nadviazal partnerstvo s XTB – uznávanou globálnou investičnou spoločnosťou, ktorá podporuje svojich klientov pri dosahovaní ich investičných cieľov,“ povedal Conor McGregor.

Rozhovor s Omarom Arnaoutom, generálnym riaditeľom XTB o novinkách brokera

Čo bude hlavným cieľom XTB počas novej kampane?

Naše zameranie sa za posledných pár rokov nezmenilo a zostane nezmenené, pričom naším cieľom je byť nielen jedným z najväčších brokerov v Európe, ale aj na svete. V tejto chvíli tiež čakáme na získanie licencie v Juhoafrickej republike a v jednej ázijskej jurisdikcii, kde dúfame, že s podnikaním začneme v priebehu nasledujúcich mesiacov.

Navyše, vždy sme boli známi našou CFD ponukou, ale v roku 2018 sme sa rozhodli predstaviť do našej ponuky reálne akcie a ETF fondy, čo je oblasť, ktorú by sme chceli v najbližších rokoch výrazne rozvinúť a dúfame, že sa staneme jedným z popredných poskytovateľov obchodovania s akciami na svete.

To je jeden z dôvodov, prečo sme spustili našu ponuku obchodovania akcií bez komisií, ktorú, dúfame, ocenia tak naši súčasní, ako aj noví zákazníci.

Prečítajte si tiež ›› Kompletný návod, ako kúpiť akcie

Ponuka akcií od brokera XTB
V ponuke brokera nájdete najznámejšie akcie z celého sveta.

Môžete poskytnúť viac informácií o ponuke 0% komisii pri obchodovaní s fyzickými akciami, ktorú XTB predstavilo?

V roku 2018 začalo XTB ponúkať fyzické akcie a ETF a záujem o našu ponuku mesiac po mesiaci rástol s veľmi dynamickým nárastom objemu obchodov.

Tento dynamický rast nás podnietil k zdokonaleniu našej ponuky možnosti nákupu a predaja akcií bez nutnosti platenia komisií až do hodnoty 100 000 EUR.

Naši klienti budú mať možnosť investovať do akcií zo 16 najväčších svetových búrz vrátane NYSE, Börse Frankfurt a ďalších. Budú mať prístup k ponuke akcií a ETF prostredníctvom našej vlastnej obchodnej platformy xStation, ktorá je podľa nás v súčasnosti jednou z najlepších obchodných platforiem na svete.

Jedným z pilierov XTB sú technológie. Aké sú vaše plány v tejto oblasti?

V tejto chvíli spoločnosť XTB zamestnáva vo svojom IT oddelení viac ako 120 ľudí a technologický rozvoj je jedným z hlavných dôvodov, prečo sme sa v posledných rokoch rozvíjali tak dynamicky. Neviem si predstaviť naše podnikanie bez prístupu k našim vlastným obchodným platformám xStation a xStation Mobile.

Potreby klientov z roka na rok dynamicky rastú a my musíme dbať na to, aby sme rástli dynamickým tempom a aby sme zabezpečili splnenie všetkých potrieb našich klientov. Zmysluplným aspektom nášho rastu je tiež automatizácia a optimalizácia mnohých našich procesov aby sme zabezpečili, že sme schopní našim zákazníkom poskytovať služby najvyššej kvality bez akýchkoľvek časových obmedzení.

Z obchodného hľadiska je pre nás tiež veľmi dôležité rozhodovať sa skôr na základe veľkých dát ako na základe viery a jeden z kľúčových prvkov nášho rastu v posledných rokoch bol postavený na informáciách poskytnutých tímom, ktorý zbiera a vyhodnocuje dáta. Ten nám pomohol robiť presnejšie a inteligentnejšie rozhodnutia v každom aspekte nášho podnikania.

V zásade je nespočetné množstvo prvkov, ktoré sme vyvinuli a vylepšili v posledných rokoch a ktoré plánujeme rozvíjať aj v ďalších rokoch.

O brokerovi XTB

Skupina XTB je medzinárodným poskytovateľom obchodných a investičných produktov, služieb a technologických riešení.

Subjekty skupiny XTB sú pod dohľadom najväčších svetových regulátorov vrátane FCA, CySEC a KNF. Už viac ako 17 rokov poskytuje skupina XTB retailovým investorom okamžitý prístup na stovky trhov po celom svete.

Zaujímavosti a štatistiky spoločnosti XTB.
V posledných rokoch spoločnosť expandovala do viacerých krajín na svete.

XTB je fintech spoločnosť založená na dôvere, technológiách a podpore.

Od roku 2004 skupina XTB rozširuje svoje podnikanie, ktoré teraz pokrýva 13 hlavných trhov v Európe, Latinskej Amerike a Ázii, pričom si získala dôveru viac ako 525 000 zákazníkov.

Pomocou svojich vlastných ocenených platforiem xStation a xStation Mobile ponúkajú subjekty skupiny XTB prístup k viac ako 5 500 finančným nástrojom vrátane bežných akcií, ETF a CFD na Forex, indexy, komodity, akcie, ETF a kryptomeny.

Prostredníctvom X-Open Hub poskytuje XTB popredné technológie pre finančné inštitúcie z celého sveta.

Viac informácií o brokerovi XTB nájdete v našej podrobnej recenzií.

 

Poučenie: X-Trade Brokers (XTB) je spoločnosť, ktorá ponúka investovanie do akcií a ETF, ako aj obchodovanie mien, komodít, akcií, indexov, ETF a kryptomien prostredníctvom CFD kontraktov.

Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu.

Na 81% účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa.

Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty. Podrobné vysvetlenie CFD kontraktov nájdete na tejto stránke.


 
Páčil sa vám tento článok? Odporučte ho aj svojim priateľom. Pomôžete tak rozšíriť kvalitné informácie o obchodovaní na burze. Nenechajte si újsť ďalšie novinky zo sveta tradingu a pridajte sa k nám aj na facebooku.

zdielaj článok

O autorovi

Lukáš Ištvan malá fotka

Lukáš Ištvan

Na finančných trhoch investujem od roku 2014. Absolvoval som množstvo školení a seminárov od profesionálnych investorov z Česka. Neustále sa vzdelávam, aby som držal krok s tými najlepšími. Viac informácií o mne nájdete na tejto stránke.

Diskusia k článku

Zdieľaj tento článok