Saxo Bank v novom roku výrazne znižuje poplatky za investovanie

Úvod » Blog » Akadémia investovania » Saxo Bank v novom roku výrazne znižuje poplatky za investovanie

Saxo Bank v novom roku výrazne znižuje poplatky za investovanie

Lukáš Ištvan mini foto

Autor: Lukáš Ištvan

Naposledy aktualizované 13. februára 2024

Investovanie aj trading výhodnejšie ako kedykoľvek predtým. Saxo Bank výrazne znižuje a ruší niektoré poplatky, aby investori mohli dosahovať ešte vyššie výnosy.

Obsah článku

Úvod

Saxo Bank, líder v online obchodovaní a investíciách, oznámil výrazné zníženie poplatkov pre investorov.

Táto pozitívna úprava umožní aj bežným investorom získať pri obchodovaní s akciami rovnaké podmienky, aké mali doteraz len investori a obchodníci VIP úrovne.

Popis zmien v cenníku
Zmeny sa najviac dotknú obchodovania s akciami, ale na prázdno neodídu ani investori do ETF, ETP, kótovaných opcií či futures.

Hlavné zmeny v poplatkoch Saxo k 15. januáru

  • Minimálny transakčný poplatok (komisia) pri obchodovaní s americkými akciami klesne z doterajších 5 na 1 USD, resp. 0,05 – 0,08% v závislosti od úrovne účtu. Výhodnejšie to bude aj v prípade európskych cenných papierov, či akciových opcií. Tu poplatky zlacneli v priemere o tretinu.
  • Zrušené sú aj poplatky za neaktivitu na účte investora, či za úschovu cenných papierov (v prípade, že si klient aktivuje službu požičiavania cenných papierov).
  • Poplatok za menovú konverziu sa zjednocuje pre všetky úrovne účtu na 0,25%. Pre menších investorov to znamená zníženie až o tri štvrtiny (z 1% na 0,25% – účet Classic).
  • Saxo má minimálnu výšku vkladu stanovenú na úrovni nuly. To znamená, že investovať prostredníctvom profesionálnej platformy SaxoTraderPRO sa dá začať už aj s pár eurami.

Viac informácií o zmenách cien poplatkov nájdete na oficiálnej stránke brokera.

Komentár regionálneho riaditeľa

Prečo je dôležité investovať s nízkymi nákladmi? Aj zdanlivo malé poplatky môžu totiž časom výrazne znížiť hodnotu investičného portfólia.

„Napríklad pri dlhodobom investovaní do akcií vám 1% poplatok predĺži čas odchodu do „akciového dôchodku“ o 4 roky. Alebo 2% ročný poplatok v priebehu 30 rokov môže zredukovať potenciálnu hodnotu portfólia o viac ako polovicu.

Funguje tu zložený účinok poplatkov na dlhodobú návratnosť investícií a každý dolár zaplatený na poplatkoch je dolár, ktorý nevynáša.

Preto môže výber investičných možností s nižšími poplatkami výrazne posilniť dlhodobý rast portfólia investora,“ vysvetľuje Štefan Végh, regionálny riaditeľ Saxo Bank.

Štefan Végh - regionálny riaditeľ Saxo
Štefan Végh, regionálny riaditeľ Saxo Bank pre CEE.

Dostupnejšie služby

ikona info
Okrem nižších poplatkov získavajú aj menší investori prístup k profesionálnym platformám a službám Saxo Bank.

Keďže sme prekročili míľnik 1 milión klientov a 100 miliárd USD v klientskych aktívach v globálnom meradle, tento rozsah nám umožňuje výrazne znížiť poplatky s pozitívnym dopadom na našich klientov, ktorí do nás vkladajú dôveru.

Nižšie náklady následne zvyšujú potenciálne zisky investorov,“ hovorí CEO pražskej pobočky Saxo Bank.

Dodáva, že ide o dôležitý strategický krok, ktorý zrovnoprávňuje investorov a ďalej zvyšuje náskok Saxo pred konkurenciou.

O spoločnosti Saxo Bank

Saxo Bank je dánska investičná banka, ktorá sa špecializuje na online obchodovanie a investičné služby.

Spoločnosť ponúka online obchodnú platformu, prostredníctvom ktorej môžete investovať do akcií, ETF, dlhopisov, mien, komodít a kryptomien.

Saxo je známe svojou vyspelou technológiou, pôsobí medzinárodne a poskytuje bezpečné a regulované prostredie. Broker naviac ponúka aj vzdelávacie zdroje a služby správy aktív (napríklad investičné portfólia SaxoSelect).

logo brokera

Viac informácií o brokerovi Saxo Bank nájdete v našej detailnej recenzii.


 
 
Páčil sa vám tento článok? Odporučte ho aj svojim priateľom. Pomôžete tak rozšíriť kvalitné informácie o investovaní na burze. Nenechajte si újsť ďalšie novinky zo sveta investovania a pridajte sa k nám aj na facebooku.

zdielaj článok o burze

O autorovi

Lukáš Ištvan malá fotka

Lukáš Ištvan

Na finančných trhoch investujem od roku 2014. Absolvoval som množstvo školení a seminárov od profesionálnych investorov z Česka. Neustále sa vzdelávam, aby som držal krok s tými najlepšími. Viac informácií o mne nájdete na tejto stránke.

Diskusia k článku