Návod, ako kúpiť zlato aj keď nemám veľa peňazí na investovanie

Úvod » Blog » Akadémia investovania » Návod, ako kúpiť zlato aj keď nemám veľa peňazí na investovanie

Návod, ako kúpiť zlato aj keď nemám veľa peňazí na investovanie

Lukáš Ištvan mini foto

Autor: Lukáš Ištvan

Naposledy aktualizované 3. januára 2024

Vlastniť fyzické zlato nie je ani v dnešnej dobe nič výnimočné, pretože poskytuje určitú istotu. Ide o univerzálne platidlo, ktoré využijete kdekoľvek vo svete. Zmeniť ho za peniaze totiž nie je problém bez ohľadu na to, v akej krajine sa nachádzate. Navyše je to aj dobrá možnosť, ako chrániť peniaze pred infláciou.

V tomto článku vám poradíme, kde kúpiť zlato aj bez toho, aby ste museli mať k dispozícii značnú hotovosť.

Obsah článku

Vďaka sporeniu môžete zlato kúpiť už od 25 eur

Určite viete, ako funguje bežný sporiaci účet. Každý mesiac si naň pošlete určitú sumu, ktorá bude postupne rásť a navýši sa o určitý úrok.

Na rovnakom princípe funguje aj sporenie do zlata, ale namiesto peňazí máte nasporené fyzické zlato, ktoré má trvácnejšiu hodnotu ako peniaze, najmä s ohľadom na infláciu.

Pri sporení cez Golden Oak Trust si na začiatku vyberiete, na koľko mincí si chcete našetriť. Minimálny počet mincí, na ktorý si môžete šetriť je 5 kusov. Minimálna mesačná splátka je 25 €. Šetriť si budete na 1- uncové mince Wiener Philharmoniker, ktoré patria medzi najobľúbenejšie.

Detail rakúskej mince
Detail mince – Wiener Philharmoniker (Viedenskí filharmonici). Zdroj obrázku: monex.com.

Priamo na stránke si viete spraviť predbežný výpočet. Stačí zadať sumu, ktorú chcete mesačne posielať do sporiaceho programu a počet mincí, na ktoré si chcete nasporiť. V predbežnej kalkulácii uvidíte, aká je očakávaná doba sporenia, aktuálna hodnota mincí a ich budúca očakávaná hodnota.

Mesačnú splátku a počet mincí si môžete zvoliť sami, alebo si vybrať jeden z balíkov Golden Oak Trust:

  • S balíčkom Mini stačí posielať 50 €, pričom si našetríte na 10 mincí.
  • Ak si vyberiete balíček Optimal s mesačnou splátkou 100 € budete mať v sporení 15 mincí.
  • Pokiaľ si vyberiete balíček Maxi, splátka bude 150 € a počet mincí v sporení je 20.

Peniaze hneď premieňate na zlato

Za každý váš mesačný vklad sa nakupuje zlato. Nie je to teda tak, že by ste v sporiacom programe mali peniaze, za ktoré sa kúpi zlatá minca až potom, keď budete mať našetrenú dostatočnú sumu.

Každou splátkou si kupujete podiel v 1 – uncovej minci, takže od začiatku vlastníte fyzické zlato, čo je veľká výhoda. Peniaze, ktoré strácajú svoju hodnotu premieňate každou splátkou na fyzické zlato s trvalou hodnotou, ktorá má vysoký predpoklad rásť aj v budúcnosti.

Vaše zlato je samozrejme oddelené od majetku spoločnosti Golden Oak Trust, takže je skutočne vaše.

Źena kontroluje svoj sporiaci účet.
Koľko zlata aktuálne vlastníte si môžete kedykoľvek skontrolovať vo svojom online zákazníckom účte.

Hneď ako si našetríte na 31,1 g zlata, čo je hmotnosť uncovej mince, bude vám zaslaná domov a môžete s ňou naložiť akokoľvek uznáte za vhodné. Sporenie pritom stále pokračuje, postupne vám budú zaslané všetky mince, na ktoré si našetríte.

Určite treba spomenúť aj fakt, že investičné mince majú jedinečnú technológiu razby aj motívy, takže je takmer nemožné ich napodobniť. Možnosti falšovania sú teda prakticky nulové na rozdiel od zliatkov. Tým pádom máte istotu, že vaša minca Viedenských filharmonikov je skutočne originál.

Prečo práve Golden Oak Trust ?

logo Golden Oak Trust

Golden Oak Trust nakupuje iba zlato najvyššej kvality, rýdzosť mincí z 24 – karátového zlata je 999,9. Investovaním do mince Viedenských filharmonikov získate mincu, resp. mince, ktoré sú mimoriadne obľúbené a uznávané. Aj vďaka tomu sa dajú kedykoľvek ľahko predať.

Spoločnosť garantuje spätné odkúpenie mincí, takže ani nemusíte hľadať nového obchodníka alebo výkupcu zlata. Golden Oak Trust vám garantuje transparentné ceny, ktoré sú viazané na vývoj cien London Gold Fix, pričom nebudete zaťažovaný žiadnymi skrytými poplatkami.

Všetko sa dozviete hneď na začiatku, informácie obsahuje kúpna zmluva, všeobecné obchodné podmienky a cenník.

Výhody spoločnosti

Cena zlata sa samozrejme mení, ale Golden Oak Trust ho nakupuje za aktuálne trhové ceny, takže sa využije efekt priemerovania ceny.

Ak si chcete sporiť, pri založení účtu a po prijatí prvej platby vám spoločnosť do jednotlivých mincí rozdelí bonus 6 % z ich hmotnosti. Prístup k vášmu zákazníckemu účtu je bezplatný a kedykoľvek si môžete skontrolovať, na koľko zlata ste si už našetrili.

výhody kupovania cez goldio
Spoločnosť Golden Oak Trust má vynikajúce hodnotenie od klientov.

Asi najväčšou výhodou Golden Oak Trust je, že sporiť do zlata je možné už od 25 € mesačne.

Vďaka tomu ide o skvelú možnosť, ako získať cenné investičné mince aj keď si nemôžete kúpiť uncovú mincu Viedenských filharmonikov naraz. Hneď ako na ňu budete mať našetrené, bude vám doručená domov.

Postupne si tak môžete našetriť na minimálne 5 mincí.

V nasledujúcich riadkoch vám ukážeme návod, ako si založiť sporenie do zlata.

 

1. Krok

Na úvodnej stránke spoločnosti kliknite na tlačidlo “MÁM ZÁUJEM”.

golden oak trust návod

 

2. Krok

Vyberte si balíček mincí, podľa mesačnej sumy, ktorú chcete investovať. Môžete si nastaviť aj balíček podľa seba (minimálny počet mincí v sporení je 5 kusov).

informácie, kde kúpiť zlato online

 

3. Krok

Scrolnite nižšie a kliknite na tlačidlo “CHCEM ZLATO”.

Kliknite na tlačidlo “CHCEM ZLATO”.

 

4. Krok

V ďalších bodoch vyplňte potrebné údaje. Keď ste vyplnili formulár, kliknite na tlačidlo “ODOSLAŤ NÁVRH ZMLUVY”.

oplatí sa kúpiť zlato v rakúsku

5. Krok

V závere potvrďte zmluvu sms kódom z telefónu. Následne odošlite prvú investičnú platbu, aby vaše sporenie bolo aktívne.

Záver článku

Máte úspory, ktoré by ste radi rozumne investovali do niečoho trvácnejšieho a istejšieho, aby ste ich ochránili pred infláciou?

Aj keď je zlato pomerne bezpečná investícia, ani v tomto prípade sa neodporúča staviť všetko na jednu kartu. Svoje úspory by ste mali rozumne rozložiť do viacerých investícií. Investičné zlato je skvelé na uchovanie hodnoty, ale nedá sa očakávať, že by vám zarobilo toľko, ako napríklad investovanie do akcií či nehnuteľnosťami.

Ak ste aktívny obchodník alebo investor, určite by ale malo tvoriť časť vášho portfólia. Aká veľká tá časť bude záleží na vás.


 
Páčil sa vám tento článok? Odporučte ho aj svojim priateľom. Pomôžete tak rozšíriť kvalitné informácie o investovaní do zlata. Nenechajte si újsť ďalšie novinky zo sveta investovania a pridajte sa k nám aj na facebooku.

zdieľaj článok

O autorovi

Lukáš Ištvan malá fotka

Lukáš Ištvan

Na finančných trhoch investujem od roku 2014. Absolvoval som množstvo školení a seminárov od profesionálnych investorov z Česka. Neustále sa vzdelávam, aby som držal krok s tými najlepšími. Viac informácií o mne nájdete na tejto stránke.

Diskusia k článku

Zdieľaj tento článok