Intradenná analýza Bitcoinu (7.5.2018)

Úvod » Blog » Analýzy » Intradenná analýza Bitcoinu (7.5.2018)

Intradenná analýza Bitcoinu (7.5.2018)

Lukáš Ištvan mini foto

Autor: Lukáš Ištvan

Naposledy aktualizované 28. mája 2019

V priebehu nedele Bitcoin otestoval psychologickú úroveň 10 000 USD, od ktorej prišla výrazná predajná reakcia. Poďme sa spoločne pozrieť na to, kde sa nachádzajú kľúčové cenové úrovne, ktoré rozhodnú o ďalšom vývoji ceny.

Krátkodobý náhľad

Minule sme si rozobrali Bitcoin z dlhodobého a swingového náhľadu. Túto analýzu nájdete v tomto článku. Z krátkodobého náhľadu sa kurz Bitcoinu prepadol k supportom, ktoré sme predikovali v piatkovej analýze. Pozrime sa spoločne na to, ako cena reagovala na našich predikovaných supportoch.

bitcoin analyza 7.5.2018
Nákupná reakcia na kľúčových supportoch.

Intradenná analýza

Z intradenného pohľadu sa cena Bitcoinu, od dotyku psychologickej úrovne 10 000 USD, prepadla k predikovaným supportom. Z prvého supportu na cene 9 498 USD prišla nákupná reakcia, ktorá ale bola po pár hodinách negovaná výrazným nástupom predajcov.

Momentálne sa nachádzame v oblasti druhého predikovanéhu supportu, z piatkovej analýzy, na ktorom sa “láme chleba”. Keďže včerajšia a dnešná predajná reakcia negovala predchádzajúci rast ceny bitcoinu, vyznačili sme aj intradenné zóny rezistencie. Stále však väčšiu váhu kladieme na úrovne supportu. Zelenou a červenou farbou sme označili zóny supportu a rezistencie.

Kľúčové úrovne sú:

  • Support – 9 290 USD (stále platný) a 9 000 USD
  • Rezistencia –  9 518 USD a 9 863 USD
analyza btc
Úrovne supportu a rezistencie na Bitcoine.

Dôležitosť supportu na cenovej úrovni 9 000 USD podporuje veľká nákupná limitná objednávka vo veľkosti 320 kontraktov. Veľká limitná objednávka signalizuje prítomnosť veľkého inštitucionálneho obchodníka (investičné banky, hedge fondy a ďalší), ktorý zjavne má o túto cenovú úroveň záujem. Limitné objednávky sme analyzovali pomocou nástrojov metódy Tape Reading.

Update: na cene 8 940 USD sa objavila ďalšia nákupná limitná objednáva vo veľkosti 1 029 kontraktov.

bitcoin analyza objednavka
Veľká čakajúca nákupná objednávka na trhu BTC/USD.

Poučenie

Tento článok má náučný charakter. Všetky informácie v tomto článku sú osobné názory autora a v žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie. Prečítajte si viac informácií.

Páčila sa Vám táto analýza? Odporučte ju aj svojim priateľom. Pomôžete tak rozšíriť kvalitné informácie o obchodovaní na burze. Nenechajte si újsť ďalšie profesionálne analýzy Bitcoinu a pridajte sa k nám aj na facebooku.

Ohodnoť tento článok

O autorovi

Lukáš Ištvan malá fotka

Lukáš Ištvan

Na finančných trhoch investujem od roku 2014. Absolvoval som množstvo školení a seminárov od profesionálnych investorov z Česka. Neustále sa vzdelávam, aby som držal krok s tými najlepšími. Viac informácií o mne nájdete na tejto stránke.

Diskusia k článku