Intradenná analýza Bitcoinu (31.5.2018)

Úvod » Blog » Analýzy » Intradenná analýza Bitcoinu (31.5.2018)

Intradenná analýza Bitcoinu (31.5.2018)

Lukáš Ištvan mini foto

Autor: Lukáš Ištvan

Naposledy aktualizované 28. mája 2019

V priebehu posledných dní kurz Bitcoinu narazil na silný swingový support, na ktorom prišiel výrazný nástup nakupujúcich. Poďme sa spoločne pozrieť na to, kde sa nachádzajú kľúčové cenové úrovne, ktoré rozhodnú o ďalšom vývoji ceny.

Krátkodobý náhľad

V priebehu troch týždňov kurz Bitcoinu atakoval naše predikované swingové supporty. Túto swingovú analýzu nájdete v tomto článku. Z krátkodobého náhľadu sa cena Bitcoinu odrazila od druhého swingovéhu supportu na cene 7 031 USD. Táto reakcia značí dočasné vyrovnanie síl na trhu a na určitý čas môžeme očakávať pohyb do strany.

Pozrime sa na to, ako cena Bitcoinu zareagovala na predikovaných swingových supportoch.

analýza bitcoin - nákupná reakcia
Nákupná reakcia na swingovom supporte.

Intradenná analýza

Z intradenného pohľadu sa Bitcoin nachádza v úrovni predošlej trojdňovej konsolidácie ceny (24-25-26.5.2018). Predávajúci kontrolovali trh až do utorka 29.5.2018, kedy prišiel prvý výrazný nástup nakupujúcich, čo naznačuje aspoň krátkodobé vyrovnanie síl na trhu. Aktuálne vnímame dve kľúčové úrovne, na ktorých môžeme očakávať výrazný nástup predávajúcich alebo nakupujúcich.

Môže vás zaujímať: Čo je CFD obchodovanie?

Určenie kľúčových úrovní

Aj keď sa Bitcoin nachádza v klesajúcom trende, vďaka utorkovej aktivite nakupujúcich vnímame dočasné vyrovnanie síl na trhu. Preto sme do analýzy zahrnuli aj jeden intradenný support, na ktorom očakávame zvýšenú aktivitu nakupujúcich.

Zelenou a červenou farbou sme na sviečkovom grafe vyznačili zóny supportu a rezistencie.

Kľúčové úrovne sú:

  • Support – 7 160 USD
  • Rezistencia –  7 800 USD
bitcoin analýza 31.5.2018
Kľúčové úrovne supportu a rezistencie na trhu BTC/USD.

Poučenie

Tento článok má náučný charakter. Všetky informácie v tomto článku sú osobné názory autora a v žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie. Prečítajte si viac informácií.

Páčila sa Vám táto analýza? Odporučte ju aj svojim priateľom. Pomôžete tak rozšíriť kvalitné informácie o obchodovaní na burze. Nenechajte si újsť ďalšie profesionálne analýzy Bitcoinu a pridajte sa k nám aj na facebooku.

Ohodnoť tento článok

O autorovi

Lukáš Ištvan malá fotka

Lukáš Ištvan

Na finančných trhoch investujem od roku 2014. Absolvoval som množstvo školení a seminárov od profesionálnych investorov z Česka. Neustále sa vzdelávam, aby som držal krok s tými najlepšími. Viac informácií o mne nájdete na tejto stránke.

Diskusia k článku