Intradenná analýza Bitcoinu (3.5.2018)

Úvod » Blog » Analýzy » Intradenná analýza Bitcoinu (3.5.2018)

Intradenná analýza Bitcoinu (3.5.2018)

Lukáš Ištvan mini foto

Autor: Lukáš Ištvan

Naposledy aktualizované 14. júna 2018

Z dlhodobého náhľadu Bitcoin už dlhšiu dobu konsoliduje a pohybuje sa do strany. Poďme sa spoločne pozrieť na to, kde sa nachádzajú kľúčové cenové úrovne aj na nižších časových rámcoch (time frame).

Krátkodobý náhľad

Minule sme si rozobrali Bitcoin z dlhodobého a swingového náhľadu. Túto analýzu nájdete v tomto článku. Z krátkodobého náhľadu cena Bitcoinu od 23.4.2018 konsoliduje okolo priemernej ceny 9 200 USD.

Môže vás zaujímať: Aký je rozdiel medzi obchodným štýlom invest, swing, intraday a scalping?

Intradenná analýza

Z intradenného pohľadu sa kurz Bitcoinu pohybuje do strany a zužuje sa pásmo konsolidácie, čo je jedným zo sprievodných znakov prichádzajúceho trendu. Momentálne sa nachádzame v netrendovom vývoji, takzvaný „chop“. V tesnej blízkosti aktuálnej ceny boli kľúčové úrovne už testované. Ďalšie silné kľúčové cenové úrovne, na ktorých predpokladáme výrazný nástup nakupujúcich alebo predávajúcich, vidíme na cenách:

  • Support – 8 571 USD a 8 389 USD
  • Rezistencia – 9 629 USD 
bitcoin analyza 3.5.2018
Intradenné zóny supportu a rezistencie.
obchodná metóda-xtb kryptomeny

Každopádne predpokladáme, že po dlhej cenovej konsolidácií môže nastať výrazný trend, ktorý tieto úrovne môžu len dočasne zastaviť. Tieto cenové úrovne sa po prerazení stávajú stále silným levelom, ale už v opačnom zmysle (support sa zmení na rezistenciu a naopak).

Stále však platí, že s čím vyššieho časového rámca analyzujeme supporty a rezistencie, tým sú tieto cenové úrovne silnejšie a môžeme od nich očakávať väčší pohyb.

Poučenie

Tento článok má náučný charakter. Všetky informácie v tomto článku sú osobné názory autora a v žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie. Prečítajte si viac informácií.

Páčila sa Vám táto analýza? Odporučte ju aj svojim priateľom. Pomôžete tak rozšíriť kvalitné informácie o obchodovaní na burze. Nenechajte si újsť ďalšie profesionálne analýzy Bitcoinu a pridajte sa k nám aj na facebooku.

Ohodnoť tento článok

O autorovi

Lukáš Ištvan malá fotka

Lukáš Ištvan

Na finančných trhoch investujem od roku 2014. Absolvoval som množstvo školení a seminárov od profesionálnych investorov z Česka. Neustále sa vzdelávam, aby som držal krok s tými najlepšími. Viac informácií o mne nájdete na tejto stránke.

Diskusia k článku