Dlhodobá a strednedobá analýza Bitcoinu (1.5.2018)

Úvod » Blog » Analýzy » Dlhodobá a strednedobá analýza Bitcoinu (1.5.2018)

Dlhodobá a strednedobá analýza Bitcoinu (1.5.2018)

Lukáš Ištvan mini foto

Autor: Lukáš Ištvan

Naposledy aktualizované 14. júna 2018

Po januárovom výraznom prepade ceny, Bitcoin už viac ako dva mesiace rotuje do strany a naberá sily pre ďalší cenový rast. V tomto článku si dopodrobna zanalyzujeme najpopulárnejšiu kryptomenu.

Aktuálna trhová kapitalizácia

Bitcoin stále neohrozene kraľuje na pozícií lídra v trhovej kapitalizácií. Aktuálna trhová kapitalizácia činí 154 miliárd USD. Zaujímavosťou je aj zobchodovaný objem obchodov za posledných 24 hodín, ktorý predstavuje hodnotu 8,4 miliárd amerických dolárov.

Kľúčové úrovne Bitcoinu v dlhodobom náhľade.
Aktuálna trhová kapitalizácia troch najväčších kryptomien.

Dlhodobý náhľad

Dlhodobý náhľad analyzujeme z denného grafu. Po januárovom výpredaji sa kurz Bitcoinu ustálil a konsoliduje okolo priemernej ceny 9 000 USD. Klesajúci trend skončil a momentálne sa nachádzame v neutrálnom vývoji, kedy sa cena pohybuje do strany. Aby sa zmenil neutrálny náhľad na trh, Bitcoin musí preraziť jednu z kľúčových úrovní supportu a rezistencie.

  • Kľúčový support sa nachádza na cene 6 593 USD
  • Kľúčová rezistencia sa nachádza  na cene 11 512 USD
analýza bitcoinu 1.5.2018.
Kľúčové úrovne Bitcoinu v dlhodobom náhľade.

Môže vás zaujímať: Ako začať obchodovať na burze?

Strednedobý (swingový) náhľad

Cena Bitcoinu sa momentálne nachádza v strede dlhodobej konsolidácie. Aktuálne vnímame dva silné supporty, ktoré bránia v prepade ceny a predpokladáme tam silný nástup nakupujúcich. Silná rezistencia, kde môžeme čakať výrazný nástup predajcov, sa nachádza až pri cene 11 000 USD. Kľúčové úrovne sú:

  • Supporty – 8 364 USD a 7 031 USD
  • Rezistencia – 11 053 USD
analýza bitcoinu 1.5.2018.
Silné zóny supportu a rezistencie.
obchodná metóda-xtb kryptomeny

Poučenie

Tento článok má náučný charakter. Všetky informácie v tomto článku sú osobné názory autora a v žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie. Prečítajte si viac informácií.

Páčila sa Vám táto analýza? Odporučte ju aj svojim priateľom. Pomôžete tak rozšíriť kvalitné informácie o obchodovaní na burze. Nenechajte si újsť ďalšie profesionálne analýzy Bitcoinu a pridajte sa k nám aj na facebooku.

Ohodnoť tento článok

O autorovi

Lukáš Ištvan malá fotka

Lukáš Ištvan

Na finančných trhoch investujem od roku 2014. Absolvoval som množstvo školení a seminárov od profesionálnych investorov z Česka. Neustále sa vzdelávam, aby som držal krok s tými najlepšími. Viac informácií o mne nájdete na tejto stránke.

Diskusia k článku