Novinka: Broker XTB rozšíril svoju ponuku kryptomien

Úvod » Blog » Novinky » Novinka: Broker XTB rozšíril svoju ponuku kryptomien

Novinka: Broker XTB rozšíril svoju ponuku kryptomien

Lukáš Ištvan mini foto

Autor: Lukáš Ištvan

Naposledy aktualizované 29. januára 2024

Spoločnosť XTB (X-Trade Brokers) nedávno oznámila rozšírenie portfólia CFD kryptomien, ktoré klientom ponúka prístup na 25 nových trhov vrátane 9 individuálnych kryptomien proti americkému doláru a 16 krížových párov. V tomto článku si podrobne popíšeme jednu z najširších ponúk na trhu CFD.

Obsah článku

Najlepší brokeri na Slovensku

1.

logo xtb

XTB

icon right

Váš kapitál je spojený s rizikom

2.

logo etoro

eToro

right

Váš kapitál je spojený s rizikom

3.

logo RoboMarkets

RoboMarkets

right

Váš kapitál je spojený s rizikom

4.

logo saxo

Saxo Bank

right

Váš kapitál je spojený s rizikom

Ktoré kryptomeny pribudli?

Popri pôvodnej ponuke populárnych kryptomien, ako sú Bitcoin, Ripple, Ethereum, Litecoin a Dash, ponuka XTB teraz zahŕňa ďalšie CFD na digitálne meny, ako je Monero, Cardano, Zcash, NEM a ďalšie. Celkový počet inštrumentov je 25 a každý z nich pozostáva z kotácie voči doláru, Etherea alebo Bitcoinu.

Vďaka tejto unikátnej ponuke môžete obchodovať aj 16 kryptomenových párov, medzi ktorými nájdete:

  • ADA/BTC – Cardano proti Bitcoinu
  • TRX/ETH – Tron/Ethereum
  • IOTA/BTC – Miota/Bitcoin a 13 ďalších kryptomenových párov.

XTB ponuka kryptomien

Spoločnosť X-Trade Brokers sa stala lídrom v poskytovaní služieb pre obchodovanie kryptomien (CFD). Pozrite sa na úplnú ponuku kryptomien od XTB na ich oficiálnej webstránke.

Prečo obchodovať kryptomeny prostredníctvom XTB?

1.Predĺžená expirácia kontraktu

Expirácia CFD kontraktu pre túto ponuku bola predĺžená na 365 dní. Zatiaľ čo predtým ste mohli obchodovať iba krátkodobé pozície na kryptomenových trhoch, teraz môžete držať pozície až jeden rok, čo umožňuje flexibilnejší spôsob investovania pre dlhodobejších obchodníkov a investorov.

2. Možnosť profitovať pri raste alebo poklese ceny

Vďaka CFD, obchodníci môžu profitovať, ale i utrpieť straty z rastúcich alebo klesajúcich cien kryptomien, alebo si môžu zaistiť (hedgovaním) svoje fyzické portfólio kryptomien.

Všetky kryptomeny môžete obchodovať na pokročilej obchodnej platforme xStation 5, ktorá umožňuje prístup k širokej ponuke analytických nástrojov a grafov. Platforma xStation 5 je k dispozícii pre počítač, ale aj vo forme mobilnej aplikácie.

Obchodovanie kryptomien u XTB ponuka
xStation 5 patrí medzi profesionálne obchodné platformy.

3. Obchodovanie pomocou finančnej páky

Kryptomeny (CFD) majú pákový efekt 1:2, ktorý umožňuje dvojnásobné umocnenie pozície voči hodnote účtu. To môže zvýšiť vaše zisky: napríklad zmena na trhu o 1% znamená zmenu hodnoty vášho obchodu o 2%.

Straty sa však môžu zväčšovať rovnakým spôsobom. Preto vždy pri CFD obchodovaní používajte Stop Loss, pomocou ktorého si jednoducho nastavíte maximálnu možnú stratu na jeden obchod.

Vyjadrenie zástupcu spoločnosti XTB

Prečítajte si vyjadrenie zástupcu spoločnosti XTB o rozšírení ponuky kryptomien:

„Uvedenie našej rozšírenej ponuky kryptomien CFD predstavuje záväzok spájať si meno našej spoločnosti ako inovatívnu maklérsku firmu v popredí nášho odvetvia. Žiadna iná spoločnosť neposkytuje rovnakú úroveň trhu, rozsah cien a párov kryptomien ako my.

V minulom roku sa investori do kryptomien stali oveľa skúsenejšími a informovanejšími v analýze krátkodobej cenovej volatility, ktorú kryptomeny môžu vytvárať.

Rýchlo si uvedomujú, že obchodovanie s kryptomenami v krátkodobom horizonte môže byť rovnako ziskové a menej riskantné, obzvlášť keď môžete obchodovať dlhé a zároveň krátke pozície krypto párov ako ETH/BTC alebo NEO/BTC. Takže ak si myslíte, že jedna kryptomena je lepšia ako druhá, teraz môžete tento názor použiť v praxi s našou novou ponukou krížových kryptomien.“

Môže vás zaujímať: Aktuálny Bitcoin kurz na grafe.

investovanie do kryptomien ponuka

Viac informácií o spoločnosti  X-Trade Brokers

V XTB sú všetky trhy k dispozícii z jedného obchodného účtu, takže nie je potrebná registrácia krypto peňaženky alebo registrácia na burze cenných papierov. XTB tiež ponúka oddelené účty a ochranu finančných prostriedkov.

Keďže spoločnosť FinTech pôsobí od roku 2005, XTB je jedným z najväčších medzinárodných maklérov kótovaných na burze cenných papierov.

Spoločnosť zamestnáva viac ako 400 ľudí v Poľsku. Vo svete a vytvára vlastnú investičnú platformu s pobočkami v niekoľkých krajinách, ako je Veľká Británia, Poľsko, Nemecko, Francúzsko alebo Slovensko. To všetko vytvára pod dohľadom príslušných regulátorov vrátane KNF a FCA. Broker XTB je regulovaný aj Národnou Bankou Slovenska.

Zaujal Vás broker XTB a chcete sa o ňom dozvedieť viac? Pozrite si našu XTB recenziu, v ktorej nájdete množstvo podrobných informácií a naše skúsenosti pri obchodovaní prostredníctvom tohto svetového brokera.

 
Páčil sa Vám tento článok? Odporučte ho aj svojim priateľom. Pomôžete tak rozšíriť kvalitné informácie o obchodovaní na burze. Nenechajte si újsť ďalšie novinky zo sveta tradingu a pridajte sa k nám aj na facebooku.

Ohodnoť tento článok

Novinka: Broker XTB rozšíril svoju ponuku kryptomien
4.6 (91.43%) 7 vote[s]
zdielaj článok

O autorovi

Lukáš Ištvan malá fotka

Lukáš Ištvan

Na finančných trhoch investujem od roku 2014. Absolvoval som množstvo školení a seminárov od profesionálnych investorov z Česka. Neustále sa vzdelávam, aby som držal krok s tými najlepšími. Viac informácií o mne nájdete na tejto stránke.

Diskusia k článku